Den gang bussen gikk på vannet.
Sjøbussen på tur til Mosjøen.

Bildet viser M/S ”Nesna” på vei inn til Mosjøen. Denne vinter var det mer is på Vefsnfjorden enn på mange år.

I 1962 kunne de første bilene kjøre mellom Mosjøen og Sandnessjøen, men den nye Tovenvegen (dagens rv 78) minnet mest om en anleggsveg.
Før den tid var båt eneste forbindelse. Helgelandske hadde flere lokalbåter i fast rute. M/S ”Tomma” og M/S ”Nesna” var kjente og kjære båter. I dagligtale ble det omtalt som sjøbussene.
M/S Nesna.

Sjøbussen M/S Nesna
Det skriver om sjø-bussen M/S Nesna.


En artikkel som gir mange minner. De som levde nært Toraneskaia så disse lokalskipene som fraktet gods og mennesker ut og inn av fjorden.Båtene var eneste kollektive framkomstmiddel som opprettholdt forbindelsen mellom kyst og innland og var selve «nerven» i dette.


PÅ GRUNN:
Lokalbåten Nesna på grunn ved Kvinaholmen i 1957. Båten fikk en del skader og var ute av drift i måneder. 

På grunn ved Kvinaholmen.

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 16:30

Peder Tønder var min morfar. Min mor er Ingeborg, som vokste opp i dette huset på Nesta. Hun ble født i 1924, og blir snart 90 år.

02.08 | 09:51

It was very interesting for me to read about my great grandfather, Lensman Motzfeldt. My grandmother, Hilda Motzfedlt, use to tell me about living here.

10.11 | 11:27

Det var morsomt å se bildene fra den flotte turen til Lofoten! Mimre, Mimre..:)

03.06 | 00:01

Artig å lese om Peder Tønder (min morfar, og Jenny Elida (min mormor), og minn mor Ingeborg (f. 1924)(som vokste opp i "Hotellet på Nesna.