Det første postbudet på Hugla.

Landpostbud på Hugla!

I 1907 fikk Vikholmen egen postbærer i Isak Abrahamsen. Her skiller Hugla seg fra Handnesøya, som ikke fikk landpostbud før i 1940-åra.

Isak Abrahamsen som (f. 1859) og var opprinnelig fra en gård i Sjonøy, hans besteforeldre kom fra  Hanstein på Handnesøya.

 

Isak og hustru Petronelle som var fra Mo (f. 1850) fikk i 1894 hus-mannsseddel hos Coldevin fra Dønna på en husmannsplass under Vik.

«Isakmoen» kalles denne plassen mellom Vik og Nordbostad.

 

Som postmann var Isak pliktoppfyllende, hjelpsom og sosial av natu. Det fortelles at han var glad i kaffe, men han likte ikke for varm kaffe, særlig ikke når man hadde det travelt.

Han var inne i de fleste hus og drakk kaffe. To eller tre kopper var da allerede skjenket opp og stod klar - passelig varm. Han drakk dem raskt og hastet videre.

Å være landpostbud til bygda Huglen på vestsia av Hugla på vinteren kunne by på mange utfordringer. Der var ingen vei og den stien som måtte benyttes kunne til tider være å gå.

Når han så skulle til Huglen, måtte han ofte på flo sjø vinters dag rive av seg lørvluggan og brette opp buksa før han måtte vasse under bergene i isvatn.

 

Isak var tjenestevillig og hadde gjerne med seg ting han hadde handlet til folk i bygda.

Det sies at en gang bar han en plog på aksla fra Vikholmen til Nordbostad.

 

    

Isak Abrahamsen -postbæreren på Hugla 1907.

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 16:30

Peder Tønder var min morfar. Min mor er Ingeborg, som vokste opp i dette huset på Nesta. Hun ble født i 1924, og blir snart 90 år.

02.08 | 09:51

It was very interesting for me to read about my great grandfather, Lensman Motzfeldt. My grandmother, Hilda Motzfedlt, use to tell me about living here.

10.11 | 11:27

Det var morsomt å se bildene fra den flotte turen til Lofoten! Mimre, Mimre..:)

03.06 | 00:01

Artig å lese om Peder Tønder (min morfar, og Jenny Elida (min mormor), og minn mor Ingeborg (f. 1924)(som vokste opp i "Hotellet på Nesna.